Cepšana vai vārīšana palīdz attīstīt matemātikā noderīgas prasmes. Ne velti matemātikas skolotājām patīk teksta uzdevumi par gurķu marinēšanu ar noteiktu etiķa daudzumu. Dažas idejas, ko izmantot virtuvē.
Lietojot ierastās receptes, samaziniet vai palieliniet parasti lietoto produktu daudzumu un rēķiniet, cik daudz sastāvdaļas šoreiz būs jāizmanto.
Sveriet un mēriet tilpumu dažādos veidos. Cik grami ūdens ir glāzē, cik ēdamkarotē? Kā varētu nosvērt ēdamkaroti ūdens? Cik tējkarotes ūdens vajadzīgas, lai piepildītu glāzi? Kas notiek, ja ūdens vietā glāzē ieber cukuru? Vai cukurs svērs vairāk? Kāpēc?
Miniet (prognozējiet), cik zupas šķīvji tiks piepildīti no izvārītā katla. Cik sver katls zupas? Cik sver bulciņa?